Deathstroke

Celé jméno: Slade Joseph Wilson
Alias: Terminator, Twilight

Česky: ?
Činnost: nájemný zabiják
Status: aktivní
První záznam: 1980
Členství: League of Assassins

60%

Síla

60%

Odolnost

60%

Inteligence

60%

Rychlost

80%

Nebezpečí

Slade Wilson narukoval do americké armády v 16 letech, když zatajil svůj skutečný rok narození. Následně byl poslán do korejské války a po návratu do Washingtonu se už coby major věnoval výcviku branců. Zde se setkal s kapitánkou Adeline Kane, expertkou na partyzánský boj, která ho do tohoto stylu zasvětila. Nedlouho poté se do sebe zamilovali a vzali se. Krátce nato mu Adeline porodila syna Granta. Slade byl mezitím odvelen do války ve Vietnamu, kde se zúčastnil vojenského experimentu, díky kterému by vojáci měli být imunní vůči séru pravdy. Tím by se zabránilo vyzrazení důležitých informací v případě zajetí nepřítelem. Experiment však nedopadl dle očekávání a Slade skončil na několik dní v komatu. Když se probral, zjistil, že má nadlidské schopnosti jako supersílu, rychlé reflexy nebo zvýšený výkon mozku. Jakmile se jeho stav stabilizoval, opět se chtěl vrátit k armádě, ta ho však jako příliš rizikového odmítla a Slade kvůli tomu propadl těžkým depresím.

Mezitím se mu narodil druhý syn - Joseph. Jelikož armáda Sladea už nechtěla, rozhodl se své dovednosti využít pro lov divoké zvěře, čímž přišel k značnému jmění, tedy to tvrdil své ženě. Ve skutečnosti se živil jako nájemný zabiják přezdívaný Terminator Deathstroke. Po pár letech však jeho dvojí život vyšel najevo, když do jeho domu vtrhli nájemní zabijáci a unesli syna Josepha. Slade se vydal po stopě svého konkurenta - Jackala. Ten se dožadoval sdělení informací o jednom ze Sladových klientů výměnou za Josephův život. Slade si věřil, že situací vyřeší, aniž by přistoupil na Jackalovy podmínky a pokusil se syna zachránit po svém. To se však nepovedlo a jeho syn skončil s podříznutým hrdlem. Naštěstí se Sladovi povedlo dostat syna včas do nemocnice, nicméně Joseph následkem vážného zranění oněměl. Rozzuřená Adelina chtěla Slade zastřelit, ale minula a Slade tak přišel o oko. Následně se naplno věnoval své zabijácké profesi jako Deathstroke.

Deathstroke se po delší době setkal se svým prvním synem - Grantem. Když Deathstroke odmítl kontrakt od H.I.V.E. na likvidaci na týmu mladých superhrdinů Teen Titans, jeho syn Grant, alias Ravager, se rozhodl zakázku přijmout. Ravager získal od H.I.V.E. nové superschopnosti, které se však později ukázaly jako velmi nestabilní. Deathstroke se snažil svému synovi pomoc, ale během souboje s Teen Titans se jeho schopnosti vymknuly kontrole a Grant následně zemřel. Deathstroke vinil ze smrti svého syna právě Teen Titans, a proto je chtěl zničit. Nejdříve si najal Terru, které se podařilo tým infiltrovat. Jakmile Deathstroke znal slabiny týmu, většinu jejich členů postupně unesl a předal H.I.V.E. Se situací se však nesmířil Deathstrokův druhý syn Joseph, známý též jako Jericho, a společně s Nightwingem se podařilo zajaté členy týmu osvobodit. Deathstroke se konečně vyrovnal se smrtí svého prvního syna, odpustil Teen Titans a dobrovolně ukončil kariéru nájemného vraha a odešel.

O několik měsíců později zmizelo několik členů Teen Titans. Deathstroke společně s Nightwingem vypátrali, že za únosy stojí Wildebeest Society, jejichž vůdcem byl Sladův syn Joseph. Později vyšlo najevo, že Josepha byl posedlý a nebylo možné jej zachránit. Deathstroke se proto rozhodl zbavit svého syna utrpění a vlastnoručně jej zabil. Deathstroke následně podstoupil pokus, po kterém získal schopnost regenerace, čímž se stal skoro nesmrtelným. Jenže když byla jeho manželka Adeline smrtelně zraněná, musel ji dát transfuzi své krve. Adeline díky tomuto zákroku také získala schopnost regenerace, ale Adeline tuto změnu neustála a zešílela. Adeline obnovila H.I.V.E. a pokusila se zlikvidovat všechny superhrdiny, které vinila ze smrti svého syna Josepha. Při střetu s Teen Titans utrpěla Adeline smrtelné zranění. Prosila Deathstroka, aby ji dorazil, ten to však odmítl udělat a místo něj zasáhla Starfire a Adeline usmrtila. Tím se opět zaselo nepřátelství mezi Deathstroka a Titans.

Později vyšlo najevo, že Sladův syn Jericho nezemřel, ale těsně před svou smrtí se přesunul do Deathstrokova podvědomí. Po čase se mu podařilo získat kontrolu nad jeho tělem a donutil ho zabít komorníka Wintergreena a zaútočit na členy Teen Titans. Po těchto útocích Jericho svého hostitele opustil a nechal svého otce vypořádat se s následky. Deathstroke povolal svou dceru Rose Wilson coby nového Ravagera. Vyrobil pro ni speciální sérum, kterým měla nalákat Jericha, aby ho mohla zabít. Vedlejším účinek séra však byla částečná ztráta příčetnosti. Jakmile se podařilo Jericha vypátrat, Rose odmítla splnit otcův odkaz a zabít Jericha, kterého pak následně zajali Teen Titans. Deathstroke byl ze své dcery zklamaný, ale Rose mu chtěla dokázat, že si jeho důvěru zaslouží a sama si vypíchla oko.

Deathstroke

Schopnosti

AdaptaceBohatstvíBoj beze zbraněDlouhověkostHbitostHi-Tech oblekChladné zbraněMistr únikůMocný předmětNesmrtelnostOstrostřelecPlíženíRegeneraceSledováníStřelné zbraněSuperčichSuperrychlostSupersílaSupersluchSuperzrakUdělátkaVůdceVýdržVysoké IQZuřivost